Thursday, June 3, 2010

Intro - Episode 1

Cinta.Ada apa dengan cinta?Cinta boleh bawa kita beli gula sekampit di kedai runcit ?Boleh bawa kita ke Negara orang?boleh bawa kita menjelajah ke Negara orang hanya berbekalkan cinta.Bayar tambang LRT DAN tambang bus balik melaka dari kelantan.Boleh ke tidak ?Cuba jalan bersama pasangan ada.Singgah di sebuah kedai runcit.lalu Tanya tuan kedai
Pakcik saya nak beli beras.tapi saya tiada duit.Saya ada cinta,boleh tak ?
Orang tua itu akan berlalu pergi.
Ye dalam dunia kita perlukan kedua duanya.Cinta untuk kebahagiaan dan duit untuk bernafas.kalau kurang percaya cuba Tanya ibu di kampong.Dulu mereka bagai mana ?bercinta kah mereka ?Puas eke panggung wayang bersama ?puas ke dating di Zoo Negara.Shopping complex ?itu dulu.
Ungkapan sehidup semati demi cinta dah lapuk dek zaman.Zaman sekarang dengan  duit kita boleh beli cinta.Boleh beli orang utuk di jadikan hamba dan boleh buat macam macam.

3 comments:

  1. cinta zaman kini hanya sebagai satu platform utk memulakan suatu hbngan terlarang..i mean hubungan seks...mungkin masih ade yg leh melakukan hbngan seks tnpa cinta tapi yg lebih nyata ungkapan2 cinta itu satu keinginan kepada menikmati seks...kenikmatan seks membawa kpd kebahagiaan..dan rase itu lbh dinikmati bg yg sudah ade satu ikatan rasmi.
    duit bukan lar segala2nya tapi segalanya perlukan duit...mampu cinta mendapatkan duit?mampu beb...mampu duit mendapatkan cinta?lagi mampu beb...

    ReplyDelete
  2. walaupun duit bukanlah segala2nya tapi segala2nya adalah duit.

    ye kenapa kelantan Melaka? perumpamaan.

    ReplyDelete